Question
upstudy study bank question image url

7. \( y=\cos 5 x \cos 7 x-\sin 5 x \sin 7 x \quad \) функциясының ең кіші периодын табыңыз. A) \( 2 \pi \) B) \( \frac{\pi}{3} \) C) \( 5 \pi \) D) \( \frac{\pi}{6} \) 8. \( y=(x-1)^{4}-(x+1)^{4} \) функциясының жұп немесе тақ екенін анықтаңыз. A) Жұп B) Тақ C) Жұп та, тақта емес D) Анықтау мумкін емес 9. Функцияның ең кіші оң периодын табыңыз: \( y=\cos \frac{x}{2}+\sin \frac{x}{4} \) A) \( 6 \pi \) B) \( 4 \pi \) C) \( 8 \pi \) D) \( 10 \pi \) 10. Тақ функцияны көрсетіңіз: A) \( y=\frac{5 \sin ^{4} 6 x}{1+\cos x} \) B) \( y=-\frac{x}{6}-\cos 5 x \) C) \( y=\operatorname{tg} 2 x+\cos 4 x \) D) \( y=4 \operatorname{tg} 5 x-5 \sin 9 x \) 11. \( y=1-\sin ^{2}\left(15 x+\frac{\pi}{2}\right) \) функциясының ең кіші оң периодын табыңыз. A) \( \frac{4 \pi}{11} \) B) \( \frac{\frac{11}{\pi}}{15} \) C) \( 15 \pi \) D) \( \frac{2 \pi}{15} \)

Ask by Wagner Williams. in Kazakhstan
Feb 19,2025

Upstudy AI Solution

Tutor-Verified Answer

Answer

Ең кіші период \( \frac{\pi}{6} \).

Solution

Чтобы найти период функции \( y = \cos 5x \cos 7x - \sin 5x \sin 7x \), нам нужно упростить выражение и найти период полученной функции. Упрощаем выражение: \[ y = \cos 5x \cos 7x - \sin 5x \sin 7x \] Используя тождество суммы углов для косинуса: \[ \cos(a + b) = \cos a \cos b - \sin a \sin b \] Мы можем переписать выражение как: \[ y = \cos(5x + 7x) \] Итак, период функции \( y = \cos 5x \cos 7x - \sin 5x \sin 7x \) равен \( \frac{2\pi}{5+7} = \frac{2\pi}{12} = \frac{\pi}{6} \). Следовательно, правильный ответ: D) \( \frac{\pi}{6} \).

Answered by UpStudy AI and reviewed by a Professional Tutor

error msg
Explain
Simplify this solution

Beyond the Answer

\( y=\cos 5 x \cos 7 x-\sin 5 x \sin 7 x \) функциясының формасы \( \cos(a + b) = \cos a \cos b - \sin a \sin b \) формуласын пайдалана отырып, \( y = \cos(5x + 7x) = \cos(12x) \) деп қарастыруға болады. Ең кіші период \( \frac{2\pi}{12} = \frac{\pi}{6} \) болады. \( y=(x-1)^{4}-(x+1)^{4} \) функциясының жұп немесе тақ екенін анықтау үшін, \( y(-x) = ((-x)-1)^{4}-((-x)+1)^{4} = -(x-1)^{4}+(x+1)^{4} \) екенін тексеріңіз. Нәтижесінде \( y(-x) = -y(x) \), яғни функция тақ болады.

Related Questions

Latest Trigonometry Questions

Try Premium now!
Try Premium and ask Thoth AI unlimited math questions now!
Maybe later Go Premium
Study can be a real struggle
Why not UpStudy it?
Select your plan below
Premium

You can enjoy

Start now
  • Step-by-step explanations
  • 24/7 expert live tutors
  • Unlimited number of questions
  • No interruptions
  • Full access to Answer and Solution
  • Full Access to PDF Chat, UpStudy Chat, Browsing Chat
Basic

Totally free but limited

  • Limited Solution
Welcome to UpStudy!
Please sign in to continue the Thoth AI Chat journey
Continue with Email
Or continue with
By clicking “Sign in”, you agree to our Terms of Use & Privacy Policy